Don't eat my house

Pepparkakshus a la familjen Lindberg

Då var det jullov igen. Skönt.
I går hade lärarna fixat i ordning den årliga julfrukosten i 117, med hembakat bröd och kaffe, te, julmust och pepparkakor. Mysigt. Sista julavslutningen för min del. Det är nog mest stunder som dessa som jag kommer att sakna mest när skolan är över. Ångrar att jag inte tog några kort. Skulle ju ha varit kul att ha kvar sedan. Men men, I have the memories!

Jimmy eats the worldDAG 4: Det här åt jag i dag
(eftersom jag inte hade datorn med mig så kommer den här dagen i efterhand)

Åt årets andra julbord i lördags. Tillsammans med trevligt folk, tog vi båten ut till Ulvön. Det blev en hel helg, med övernattning på det fina hotellet och en massa mat. Kändes som vi åt hela tiden. Dock lyckades vi klämma in lite sällskapsspel där i mellan. Alias och Maxi eller Mini. 


Baking with father Christmas

Nja, inte bokstavligt talat kanske. Men idag har det bakats för fullt här i huset. Ugnarna har gått varma och en doft av både pepparkaka och Rockbulle har legat i luften. Mmmm!!
För tillfället håller jag också på med att koka lite härligt god chokladkola (hoppas jag i alla fall) Jag och att koka knäck och kola brukar inte vara någon bra kombination. Det brukar alltså inte bli så bra :S Men men, man måste ge det flera försök, dessutom är det ju så gott!

Försöker också att återskapa minnet av min farmors goda kolor som hon alltid serverade på julen.
På tal om Rockbulle. Den måste tillhöra julens mest fantastiska lussebulle. Kanske ska jag ta och dela med mig av receptet. Det kommer i vilket fall från Lena och Göstas bok- Om konsten att njuta av livet.

Rockbulle: 2 st präktiga julrockbullar

5 dl mjölk
125 g smör
2 ägg
1 tsk kardemumma
50 g jäst
1 g saffran
1 1/2 dl socker
Vetemjöl till en lagom fast deg

Smält smöret och ljumma mjölken. Rör ner jästen, kardemumma, sockret och äggen.
Stöt saffran tillsammans med ett par sockerbitar i en mortel och häll det i degen. Rör om!
Nu tillsätter du vetemjöl till en rar och trevlig deg som sedan får jäsa i minst en timme.

Under tiden som degen jäser, blandar du ihop fyllningen till Rockbullen.

Fyllning (rör ihop):
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
2 dl fint hackad eller mald mandel
250 g smör

När jäsningen är färdig, kavlar du ut degen och lägger på rikligt med fyllning.
Därefter rullar du ihop degen till långa stänger och skivar dessa i lagom stora bullbitar.
Bullbitarna lägger du så i en välsmord gjutjärnsstekpanna och låter jäsa ytterligare 40 minuter.
Pensla bullen med ägg och strö på rikligt med pärlsocker och grovt hackad sötmandel.
Sätt in bullen i kall ugn och ställ in ugnen på 200 grader under cirka 25 minuter. Sänk därefter temperaturen till 150 grader under cirka 10 minuter och passa noga så att bullen inte blir bränd. Den får heller inte stå så länge i ugnen att den blir torr!

Varning! Oemotståndligt god :)Mamma. Pappa. Barn.DAG 3: Mina föräldrar
Mamma och pappa. De viktigaste personerna i mitt liv. Och jag har två stycken.
Men Bitte och Jan är de jag aldrig skulle överge eller byta mot några andra. Mina biologiska föräldrar har jag däremot aldrig träffat, jag vet bara namnet på min mamma.

Mamma är en hejare på att laga mat. I princip all mat som hon lagar är god. Hon läser mycket och älskar att titta på tv-serier. Och mamma är den som jag kan prata med om det är något som är jobbigt eller svårt. Eftersom hon oftast förstår. Mamma är väl den som också har fått stå ut mina utbrott när jag var yngre (och även i äldre dagar) Hon är rätt så oteknisk av sig och måste ofta fråga om hjälp när tv, dator eller mobil krånglar.
Medan pappa är prylfreaket i familjen. Om det är något som ska köpas måste han alltid "researcha" innan, för att vara säker på att han köper det bästa. Dessutom är han kaffenörd... inga förklaringar behövs.
Till skillnad från mamma är väl pappa den som är mest händig av de två. Han kan sy och snickra. Det är pappa som också har tagit med mig till skidbacken och skridskobanan för att lära mig. Men de slutade oftast med bråk och skrik. Och inte att förglömma. Pappa är bäst på att göra pepparkakshus!

Mina föräldrar har alltid fått mig att känna trygghet. Och jag har mycket att tacka dem för.
TACK mamma och pappa!

Love is in the air

Failade direkt med att skriva ett inlägg varje dag XD Hm, det får nog bli så att jag gör det när jag helt enkelt har tid eller bara lust. And that's fine with me :)DAG 2: Min första kärlek
Om man kan vara kär när man går på dagis, så var jag nog lite småkär i en kille som hette Markus. Vi brukade leka med bilar och bygga bilbanor tillsammans. Jag vet inte om han förstod eller om jag berättade om mina känslor för honom. Vi var ju trots allt bara si sådär 4-5 år. En sak är i alla fall säker, att det här med kärlek var mycket lättare när man var yngre. Haha XD
Tråkigt nog så flyttade Markus när vi började skolan och vi tappade "kontakten".

Sedan så gick det väl några år innan jag blev kär igen. Tror det var när jag gick på mellanstadiet. Den här killen, Jonte, hade jag varit kär i ett tag innan jag vågade berätta det för honom. Men gjorde det tillslut med en lapp som det stod Får jag chans på dig? och två rutor med ja och nej. Kommer ihåg hur nervös jag var och hur alla i klassen blev jätte nyfikna... men till min stora besvikelse så svarade han nej. Han var redan tillsammans med någon annan. Därefter slutade jag bli kär i någon haha... nej, kanske inte riktigt. Men det dröjde i alla fall tills jag började nian innan jag blev riktigt kär i någon igen. Den här gången var det nog den första gången som jag var kär på riktigt, riktigt. (Vet inte riktigt om jag vill skriva hans namn, men ni som känner mig vet nog i alla fall)
Anyhow, vi hade nog till en viss del båda känslor för varandra. Men våran relation till varandra var lite knepig. Så vi blev aldrig tillsammans. Lite tråkigt kan jag tycka eftersom jag ändå var väldigt kär i honom.

Alltid har man väl annars varit kär i någon snygg kändis hunk. Min första var skådespelaren Jeremy Sumpter. Han var för mig väldigt söt. Sedan upptäckte jag High school musical-stjärnan ZAC EFRON! Han är för mig den snyggaste i hela världen. Confession, confession.

Så... om man säger såhär, har väl inte haft den största turen i kärlek under mina år. Men jag har inte direkt varit olycklig för det. Dock har man väl ibland, mellan åren, önskat att man haft någon. But I think it will happen to me someday too :)

Det här är jagDAG 1: Presentera mig själv

Mitt namn är Harriet. Jag bor i södra norrland, i den lilla staden Örnsköldsvik. Här bor jag tillsammans med min familj och våran skrutt Scilla, en svart mellan Schnauzer. Örnsköldsvik har varit min hemort sedan jag flög från Hanoi 1992 tillsammans med mina nya föräldrar. Jag har alltid trivts här och tyckt att staden varit lagom stor, men nu i mina äldre dagar börjar storleken spela en större roll. Skulle gärna flytta till någon större stad när jag gått klart gymnasiet.

Hm.. har lite dålig fantasi när det gäller att berätta om mig själv, så jag snor lite från en såndär Mina vänner-bok.
Bästa årstid, jag älskar sommaren. När det är varmt, grönt och doftar av alla blommor. Ett tag, okej det var bara fram till för något år sedan, tyckte jag om vintern också. Men nu är den mest bara en pina. Den är alldeles för kall nu för tiden. Tycker dock fortfarande om att åka till fjällen och susa ner för backarna :P

Det bästa jag vet, är många saker. Men jag tycker hemskt mycket om glass, speciellt Ben & Jerry's Fairly Nuts... mumma! Annars så tycker jag också mycket om att resa. Spelar egentligen inte så stor roll vart resan går, men gärna någonstans där det är varmt och skönt. Bästa semestern hittills har gått till USA (som gjordes i somras). Älskar det landet and the nice folks. Ska absolut åka tillbaka dit en dag :D

Anyway, musik har på de senaste åren fått en betydligt större del i mitt liv än tidigare. Lyssnar i princip varje dag nu för tiden, i iPoden, Spotify eller radion och då kanalen P3. Musiksmaken är väldigt varierad, men håller mig ifrån typ metal, hård rock, och allt som är skrikigt. Dansband och country tycker jag inte alls om (läs: avskyr). Men i stort sett allt annat går bra.
Fest och umgänge med kompisar har också fått en större betydelse på senare år. Nu, menar jag inte att jag är en sån som festar varje helg. Nej. Har bara blivit mer social, sort of. Hemmakvällarna har liksom börjat bli lite tråkiga.

Och så drömmar. Tänker och drömmer väl rätt så mycket. Men har inga speciella framtidsdrömmar, som det här vill jag bli. Tänker och drömmer nog mest om alla saker som jag vill göra innan jag dör. Synd bara att de ska kosta pengar. Sedan så vill jag väl ändå skaffa mig ett bra jobb, familj och ett fin bostad. Men det känns som om det får gärna dröja ett tag. Har ju hela livet fram tills dess kvar.

Well, that's me!

RSS 2.0