SCUBA diving

Maste bara skriva I'm so happy!! haha :D (for det ar jag verkligen)

Pa tal om rubriken, japp, jag har SCUBA dykt idag. For forsta gangen. Sa det var valdigt spannande, men lite klurigt. Sag lite fina fiskar, en rocka, sjogurka, musslor och tang. Dok tillsammans med Marianne och en instruktor. Vi var de enda, sa det blev av en privatlektion for oss. Kommer definitivt prova det igen nagon gang :)
Vi har alltsa varit i Del Mar de senaste tva dygnen, som ligger vid havet, nara San Diego. Ett valdigt vackert stalle, med valdigt manga surfare och joggare. Bodde pa ett hotell som i princip lag pa stranden, sa det var bara att kliva utanfor dorren sa var man ute pa den langa, fina stranden. Marianne och jag provade att Boogie boarda ocksa i de stora vagorna. Kul! Kommer verkligen att sakna allt har.

Hm.. nu glomde jag bort vad det var jag skulle skriva. I alla fall imorgon tar vi flyget til New York, for att spendera vara sista dagar i USA dar.
Just det, nu kom jag pa vad det var... instruktoren som vi hade, hade varit med i NAVY SEAL. (alltsa det top of the top av alla dykare, hehe) Han var valdigt cool, men Marianne tyckte att han verkade lite hog, haha.

  


26 juli

Hej hej,
tänkte bara skriva att vi lever... haha XD (om det nu var någon som undrade).
Vi bor just nu i en håla som heter Los Alamos, har inte den bleksate aning om vad det är för slags ställe, men vi ska bara bo här en natt.
Igår besökte vi Monterey Bay Aquarium. Ett fantastiskt akvarium med både fiskar, fåglar och uttrar. Uttrarna var det bästa och de sötaste varelserna. Marianne och jag tänkte prova att dyka också men vi var för gamla. Vilket sög eftersom jag gärna hade provat att dyka med syrgastuber. I övrigt så går dagarna väldigt snabbt, och det är ett väldigt åkande i bil till alla ställen som vi besöker, men det är kul att få se något nytt i princip varannan dag. Snart tar vi farväl av California och åker till New York. Spännande!!
Imorgon åker vi ner längs kusten till ett ställe som heter Del Mar. Vi ska då bo på ett hotell som i princip ligger på stranden. Det ska bli skönt att se lite vatten igen och inte bara träd som vi har sett mycket av de senaste dagarna. Vill bada i Stilla havet och hitta fina snäckor på stranden.
Natti

California in pictures part 3.

Äntligen tar jag tummen ur röven och visar några bilder från olika tillfällen.
World of Color på Disneyland. Helt fantastisk vattenshow!
OSCAR!!
En av alla stjärnor på Walk of Fame
Yippie Kiyay mother fuckers!! haha XD
Orkar inte lägga upp några fler bilder just nu, fler kommer senare. Men här hade ni några bilder i alla fall. Lite random sådär. Mera bilder kommer som sagt senare.

Grand Canyon

Äntligen fritt Wi-Fi!! Känns skönt att kunna använda sig av åäö igen, haha XD
I alla fall, idag har vi spenderat dagen i fantastiska Grand Canyon. En resa på ungefär en timme från Flagstaff där vi bor. Parkerade bilen på ett ställe och tog sedan en free shuttle bus upp till Yavapai Point, som hade en fantastisk utsikt. Fortsatte sedan till fot längs Rim Trail tills vi kom fram till El Towar Hotel. Stannade dock ibland och tog kort, och gjorde mamma nervös när hon tyckte att jag gick för nära kanten. Blev lite blöta av ett regnoväder som kom över oss.
Vy över Grand Canyon
De här dagarna som vi är ute och åker, har vi hyrt en bil, så i går åkte vi från Tustin (Kalifornien) till Flagstaff (Arizona) en resa pa ungefär sju timmar. Åkte igenom Mojaveöknen, där vi "nästan" höll på att smälta bort av värmen. Det var alltså 46 grader!!! Men här i Flagstaff är det inte riktigt så varmt, vilket är skönt. Blev typ svettig så fot jag satte min fot utanför bilen igår.
Vad i övrigt är en liten håla, och hotellet är mycket enkelt. Men mysigt är det i alla fall :)

18 juli

Imorgon drar hela familjen Lindberg ut pa Kaliforniskt aventyr. Ser fram emot det, ar ratt sa less pa att bara vara.. liksom. Men uppdateringar fran detta kommer forhoppningsvis.

Ska inte vara sa langrandig, men hade tankt att beratta om dagen. Forst foljde Marianne och jag med Debbie till Pet Smart, djuraffaren som tidigare har berattat om, och stadade hos katterna. Lika sota kattungar som forra gangen. Blev helt foralskad i en liten siames kattunge. Sedan for vi till en sorts matmarknad och at lunch. At riktiga amerikanska pannkakor for forsta gangen, mmm!! Korde darefter till Hollywood Blvd. och gick pa Wilk of Fame och gick forbi Kodak Theater och stannade slutligen uanfor Chinese Theater och tog kort pa alla Hand- och Fot prints fran olika kandisar. Fick dock inte se nagon av dem :(

Nej, nu maste jag ga. Ska upp tidigt imorgon.

Frozen yoghurt

En sak som jag har glomt att beratta om ar de stallen som saljer Frozen yoghurt. Det hela gar ut pa att man valjer vilken storlek pa bagaren man vill ha (den minsta ar valdigt stor och den storsta enorm, vilket det mesta ar har, stort) darefter ar det bara att valja bland en massa olika smaker (det ar som mjukglass) sedan valjer man topping, som kan vara frukt eller mer som olika typer av godis och strossel. Nar man ar klar vager man det och betalar. Mums!! Har atit det har manga ganger och sanna har stallen finns pa de flesta malls. Tycker att vi borde ha det har i Sverige, perfekt pa sommaren.


Frozen yoghurt apparaterna.


Tummen upp for detta!!


22:13

Det har kanske kommer att lata lite fanigt och lite overdrivet entusiastiskt. Men jag tycker om djur, valdigt mycket, och enda sedan jag kom hit, har jag sett ett antal djurarter som jag aldrig tidigare i mitt liv sett forut (sjalvklart har jag sett de i bocker och pa tv, men aldrig pa riktigt). I kvall sag jag for forsta gangen en tvattbjorn in real life. Den sag precis ut som de tecknade tvattbjornar som man sett i filmer. Jattesota! Sedan har jag sett ett antal Kollibrier, och har om kvallen fick jag en liten skymt av vad vi tror var en Pungratta (Opossum pa engelska) Visst det ar bara djur, men det ar anda nagot speciellt med att se djur som man annars bara kan se pa zoo och djurparker.

Dagen i korthet har sett ut sahar:  
Marianne och jag fick oss varsin manikyr- och pedikyrbehandling pa ett Nailspa har i narheten. Valdigt skont.
Gick lite i affarer, men hittade inget.
Akte hem och spelade lite Wii Sports
Akte sedan pa BBQ hos ett par vanner till Debbie i Fullerton. Aven de bodde i ett jattefint hus.

Igar var vi ju som sagt bjudna till Debbies foraldrar pa en Sabbats middag, vilket var en valdigt speciell upplevelse. Vi fick ata nagot speciellt brod och vi sjong pa hebreiska (forsokte iaf.) osv. Sedan efter maten tog vi en promenad till Fox Studio som lag i narheten av dar de bodde. Sa nu har jag sett tva kanda film/tv Studios.

Imorgon ska vi aka till LA och Hollywood och ga pa Walk of Fame. Hoppas pa att fa en skymt av en viss Zac, haha ;) nej, jag skojar lite, fast det skulle vara kul att fa se nagon stor stjarna. Kameran hanger med sa klart, sa jag hoppas att jag kan visa nagra bilder senare. Det samma galler de bilder fran Disneyland som jag pratat om.

Off to bed!


16 juli

Gardagen. Hela femiljen akte till Disneland och California Adventure. Jag hade ju som sagt redan varit dar en gang, men en till gang skadade inte och dessutom sa ville jag ga tva ganger. Vadret har blivit mycket varmare nu, sa ibland var det nastan olidligt att ga omkring i parkerna, men de flesta attraktionerna var inomhus och dar var det svalare, sa vi drog oss till dem. Akte California Screaming tva ganger till! Men nu var den inte lika laskig langre, utan mest bara kul. Tror att jag borjar bli redo for att prova Insane, hehe :P
     Fick tag pa biljetter till en jattehaftig show som hette World of Color. Det var en show som med hjalp av vatten och stralkastare i olika farger och nagon sorts teknik som jag inte fattade hur den funkade, visade scener fran olika Disneyfilmer. Jattefint! Gjorde mig en egen nalle ocksa pa en san dar Build-a-Bear butik. Det blev en special nalle, som enbart fanns pa Disneyland.

Hade ju tankt att lagga upp lite bilder fran igar idag ocksa, men jag tror att det far vanta, for att ikvall ska vi pa en Sabbaths middag hos Debbies foraldrar som bor i LA. Ska bli spannande, har ju aldrig varit med om det tidgare.
Bilderna kommer nar de kommer, ska forsoka att lagga upp dem imorgon. Om jag har tid.

Nej, nu maste jag ga och gora mig i ordning. Tjingeling!


Shopping med stort S

Hej hej!

Nummer ett: Maste bara saga att det ar sa kul att fa era kommentarer. Och aven om jag kanske inte svarar pa dem sa uppskattar jag dem, mycket! :D

Nummer tva: Okej, jag ska forsoka att fa det har att inte lata som ett typiskt "Kenza inlagg" dar jag skulle skriva att ...idag har jag varit pa stan och shoppat klader bla, bla, bla. Men saken ar ju den att jag faktiskt har tillbringat annu en solig dag at att ga omkring i affar efter affar och satt spratt pa mina pengar. Men nojd blev jag i alla fall. Pa en av affarerna jobbade en mycket snygg kille, haha :) Lite lockigt har, smal och lagomt solbrand. Mumma!!
Sedan forsokte en forsaljare att fa oss att kopa en plattang, som enligt henne var hur bra som helst, "du kan till och med anvanda den pa blott har"... men vi kopte den inte.

Imorgon ska vi till Disneyland igen (for mig) men pappa och Marianne har ju inte varit dar an. Sa forhoppningsvis kommer det upp lite bilder darifran nagon gang efter imorgon.


Ben and Jerry's!! ($3.99)


Hela familjen Lindberg ar samlad!

The rest of my family are here!!

Jag ar sa glad att fa traffa dem igen. De kom med ett plan klockan 18.24 till LAX, sa vi korde dit och hamtade dem. Hade gjort en jattefin skylt som det stod "Welcome Jan and Marianne To Sunny California"... vet inte riktigt om de uppsakattade den, lika mycket som jag hade hoppats pa, men men. (de ar en aningens trotta, sa det var nog darfor)

I alla fall, mamma och jag hade bestamt oss for att ga pa ett museum idag. Sa vi fick skjuts av Debbi rill Santa Ana och besokte Bowers Museum of Culture Art. Sag flera utstallningar, bl. a en om The Silk Road, det vill saga nar handeln mellan ost och vast borjade i varlden (blev lite uttrakad i slutet, men annars var den ratt sa intressant) De senaste dagarna har jag annars bara legat vid poolen och stekt. Vadret har blivit sa mycket battre nu, sa nu klagar jag pa att det ar for varmt istallet for tvartom. Men man ska inte klaga :P

Imorgon har jag lovat Marianne att ta med henne pa shopping, sa vi ska aka till The Block igen, och jag har fortfarande saker kvar som jag maste kopa.

Btw. snart borjar varan resa runt i Kalifornien, vilket ska bli spannande och kul. Kanner att jag borjar kunna det har livet nu, och ar sugen pa att se lite nya saker.

Peace out! 


Ett litet meddelande!

Jag vet inte vad som ar felet, men jag upptackte nyss att det verkar ga att kommentera igen. Sa snalla prova och lat mig veta om det inte gar igen.

Ville bara att ni skulle veta :)

Disneyland and California Adventure

Sitter har och forsoker klura ut varfor det inte gar att kommentera mina inlagg, men det gar inget vidare... har skickat ett mail till blogg.se for att se om de kan hjalpa mig. *Cross my fingers*

Nu ar det inte manga dagar kvar tills resten av familjen kommer hit. Dagarna gar sa snabbt, vi har redan varit har i over en vecka, men det kanns som om det var nyss som vi kom hit. Jag har hunnit med sa mycket under dessa dagar, bade upplevt en massa saker, shoppat och anda hunnit med att inte gora nagonting. Idag till exempel tog vi en lugn morgon (trotta efter igar) sedan akte vi till en djuraffar dar de hade en hundadoption idag. Det fanns tre mycket mycket sota hundvalpar som vantade pa att fa ett nytt hem; en liten Chiuahua, och tva stycken syskon (som vad de trodde var) nagon sorts korsning mellan Shepard och nan annan ras. Blev helt foralskad i den lilla Chiuahuan. Men det var nog bara for att jag saknar den lilla svarta dar hemma. 

Traffade en jattetrevlig man inne pa djuraffaren idag ocksa. Han tyckte att det var coolt att jag kom fran Sverige :)

Igar var en kul dag. Disneyland och Calidornia Adevture park stod pa schemat. Vi akte dit runt 10-tiden och kom akte inte hem forran vid 24-tiden. Forst sa gick vi till California Adventure. Den lag alldeles bredvid Disneyland, och vi hade kopt en biljett som gallde for bada. Debbie hade sagt att hon ville ta med mig i en haftig berg-och-dalbana. Peppad stod vi snart i kon till California Screaming. En berg-och-dalbana med looping. Maste erkanna att jag var lite skraj till en borjan, men det visade sig att det var den basta berg-och-dalbana som jag nagonsin akt (och da ska ni veta att jag ganska nyss botade min skrack for bergochdalbanor) Det fanns massor av saker som man kunde aka, och det var en massa koer ocksa. Sag en riktigt kort cool 4D bio, om hur det var att vara ett smakryp. Nar klockan var ungefar 21.30 fick vi se fantastiska fyrverkerier. California Adventure


California Screeeeaming!

 
High School Musical Celebration


Jag @ California Adventure park


Det beromda Disneyslottet


En del av den langa kon till Space Mountin.


Lysande ballonger! :D

 
Nagra av de dagliga aterkommande fyrverkerierna pa Disneyland

Btw. pappa, korten ar tagna med det nya objektivet. (tycker att det andra passar battre nar man ska ta sanna har kort)

Till Marianne: Forvanta dig en fullspackad dag pa Disneyland nar du ar har, jag ska visa dig allting. Du bara maste aka California Screaming, Space Mountin och allt annat som jag akte + att vi maste prova pa allt som jag inte akte :P

God Natt


Universal Studios

Hi guys!

Forst en sak som min van Ida rapporterade till mig; det gar inte att kommentera mina inlagg som jag skriver fran Debbies dator, sa ni far kommentera pa de tidigare (som ni redan gor, sa fortsatt med det) sorry about that.

Igar sa akte mamma och jag till Hollywood for att besoka Universal Studios. Vi akte med en chartrad (?) buss som tog oss direkt till entren och vantade pa oss nar vi skulle hem. Resan tog ungefar en timme och pavagen fick jag se bade Hollywoodskylten, en liten del av Kodak Theatre (dar de har Oscargalan) och en liten del av Los Angeles. Dock satt vi pa fel sida av bussen bada gangerna, sa jag kunde inte ta kort pa nagot av dera. Men forhoppningsvis aker vi till Los Angeles igen (nar ni kommer Marianne och pappa). For vi maste ga pa walk of Fame och kopa milkshake fran Millions of Milkshakes, hehe :P

Universal Studios var jattestort. Det var fullt med olika studios i the Lower Lot och i Upper Lot var det mest attraktioner for oss besokare. Nar vi kom dit gjorde vi forst en sadan dar Studio Tour som tog oss runt pa omradet och visade oss en massa olika kulliser fran filmer och tv-serier. Tyvarr fick man inte se hur det sag ut inne i sjalva studiosarna, utan bara se de fran utsidan, vilket var lite trakigt. I turen ingick ocksa en specialvisning av King Kong i 3D/4D. Det var riktigt coolt att se och kanna nar King Kong slogs mot dinousarier och hoppade upp pa vagnen. Forutom alla dessa shower och attraktioner som fanns, sa kryllade det av souvenirshoppar overallt. Spenderade en hel del dar.  

Well well, vet inte riktigt vad jag ska skriva sa bilderna far tala for sig sjalv.


Den har forsakrar en om att man har kommit ratt :D

   
Okej, det har var kul. Jag sag att det var en riktig manniska, men jag trodde 
inte att han skulle hoppa fram och stalla sig bredvid mig. Blev riktigt radd :/

 
Dora the Explorer                          Emmett "Doc" Brown (from Back to the future)


Det har ar alltsa bara en kullis, som var helt nybyggd. Kankse far se den i en film snart.
Vi rakade ut for ett litet regnvader...

 
Tog en svang forbi Desperate Housewifes

 
PHSYCO!!

 
Bart och Lisa utanfor Kwik-E-Mart... and Homer

   
The Lower Lot and The studios
At the CitywalkHade en riktigt trevlig dag med manga upplevelser. Vi var nog dar i nastan 9 timmar, sa nar vi for darifran var vi ratt sa nojda.

Imorgon blir det Disneyland :D

Sweet Dreams!
                        


California in pictures part 2.

Bilder fran 4th of July @ the Dreyfus.


En del av huset (som var jattestort)


Utsikten which was B-E-A-utiful :D


MURPHY!


Me, Myself and I..


Jag, Mamma och Debbie vid middagen


:D

Ska tillagga att de som bodde i detta fancy house var rika psykologer och kvinnan paminnde mig verkligen om en akta Hollywood housewife (om jag inte redan har skrivit det har)


Americans are so nice people

Hi guys!

Tankte forst och framst dela med mig av lite tankar som jag har fatt nar jag bland annat har traffat alla dessa amerikanska manniskor. For det forsta alla ar sa himla trevliga och oppna har. Vart man an kommer fragar alla "how are you doing" och sa vidare. Blir alltid sa radd att jag later otrevlig nar jag kanske inte svarar tillbaka, bara for att jag inte forstar vad de sager till mig. But that's life... I think.

Sedan sa maste jag bara saga att de har valdigt stora jordgubbar har, egentligen sa ar alla bar mycket storre har, men de ar inte alls lika smakrika som hemma (just a notice) For det andra sa ar det mycket fler reklamer och trailers innan nar man gar pa bio, och stolarna ar way much better than hemma. En annan sak ar att det finns sa manga asiatiska manniskor har. De ar i princip i majoritet. So it feels lika I'm fit in here, haha ;p

Nu till vad jag gor pa dagarna. Igar (5 juli) gick mamma och jag till ett stalle som hette Tustin Plaza, dar det fanns jattemanga affarer. Kopte en bag fran Old Navy med en siluett av en hund pa. Gick sedan pa bio och sag Eclipse. Vilket gick bra, trots att det inte var nagon text, hehe.
Eftersom vadret idag, inte var det basta bestamde sig mamma och jag for att agna aven denna dag at lite shopping (kan aldrig bli for mycket) Sa vi gick till ett stalle som hette Target, paminnde lite om Ahlens. Hittade massor av saker som jag kopte. Fade nodvandiga saker och sant som bara ar kul att kopa for att jag ar har. Jag undrar om jag kommer att fa kopa en till resvaska pavagen hem?! Tog ett litet kvallsdopp i poolen nar jag kom hem (och det tror jag inte att ni kan gora dar hemma, aven om ni har det varmt. ha!)

Imorgon blir det att ga upp tidigt for att aka till Los Angeles och ga pa Universal Studios :)

Natti Natti <3
   


 


California in pictures part 1.

Random bilder fran olika tillfallen:


Pa arlanda


Jag (trott efter resan) och en glad Debbie pa LAX


Los Angeles, here I am!! haha


Welcome to my crib in OC (Debbies hus)


And here is the pool folks


Jag (golfbana i bakgrunden)


Pa mexikanskrestaurang med mamma, Debbie och deras van Amy (och Bob)


Real American cupcakes. Supergoda!

Ville bara saga att jag forsoker uppdatera sa ofta jag kan, och eftersom det inte finns nagot tradlost interne, sa far jag lov att anvanda Debbies dator och hon arbetar pa dagarna. Annars sa ar det bara bra har borta. Jag glssar mest bara runt och kanner mig cool... hahah XD


4th of July

Happy 4th of July everybody!!

Äntligen har jag trådlöst internet så att jag kan använda laptopen som jag släpat med mig :P

Jag befinner mig just nu i ett riktigt fancy house med utsikt över Santa Monica Bay. I vilket fall som helst, vi firar dagen till ära med ett par judiska vänner till Debbie och de bor i ett jättefit hus med pool. Dock är det faktiskt lite för kallt för att bada. Tråkigt nog. Alla är jättetrevliga och maten är nice. Dessutom har de en riktikgt söt hund som heter Murphy, hihi ^^ Väntar på att det ska bli tillräckligt mörkt så att jag kan se fyrverkerierna som de brukar skjuta :)

Idag har jag följt med Debbie till en djuraffär, där de har hemlösa katter för adoption, så det var hennes tur idag att rengöra burarna, och jag följde med för att leka med katterna. Till min glädje var det i princip bara kattungar där. Åh, de var så söta!! 

Btw. på vägen hit såg jag Los Angeles skyline och Stilla havet för första gången sedan jag kom hit. Längtar tills jag får se LA på nära håll. Fick också en komplimang för min "New Order tröja" som jag köpt från Weekday. Hörde dock inte riktigt vad hon sade, för hon pratade väldigt snabbt, men jag är ganska säker på att det var en komplimang ;P

Hann inre skriva klart det har inlagget innan det var dags att aka hem. Lovar ett bildinlagg som nasta inlagg :)

Fyrverkerier!
  


Day 3

Klockan ar just nu 19.53 (amerkiansk tid) och jag ar helt slut. Dagen har agnats at att spendera lite pengar pa shopping. Det blev tva par t-shirtar, en ring, ett par solglasogon och ett par jeans som fick folja med mig hem. Ar an sa lange lite skakis nar det galler att anvanda mig av mitt excellenta engelska ordforad, haha XD men det gar framat. I vilket fall som helst vi akte till ett jattestort shoppingstalle med massor av kladaffarer, restauranger, bowling etc. som till 4th of July till ara hade massor av sales. Toppen!

Dags att ata. Ett bildinlagg kommer upp senare. So stay in touch!


California

Okej, jag vet inte riktigt var jag ska borja nagonstans... men jag kan forst och framst kan jag i alla fall saga att jag redan alskar Kalifornien!

Dock for att beskriva resan kort, kan jag saga att allt gick bra. Vi kom bada in i Amerika, som tur var... haha.
Vi landade i Los Angeles igar vid 22.00-tiden (svensk tid) efter att ha rest i ca. 14 timmar. Det blev ett kort byte i Frankfurt innan vi sedan flog vidare till Los Angeles. Nar vi trotta landade pa LAX blev vi motta av mammas van Debbie, som vi nu bor hos. Hon bor i Orange County, i ett jattefint hus och jag trivs verkligen bra har (efter bara tva dagar). Innan vi akte hem till henne stannade vi och at pa ett stalle som hette Lazy Dog. Ett stalle som paminnde mig om hur det sag ut i Flinta. Forresten allt ar nastan precis som jag forestallde mig det. Bara lite annorlunda :P

Idag har jag mest tagit det lugnt. Dock har jag inte riktigt vant mig vid tidsomstallningen an, sa jag vaknade runt 05.00 och kunde inte somna om. I vilket fall som helst, vi bor i ett sa kallat "gated community" med pool, sa det blev att ligga vid den ett tag efter frukosten. Stralande sol och (vad vi tror) narmare 30 grader. Harligt!
Eftermiddagen och kvallen har spenderats med en gammal van till bade mamma och Debbie. Det blev bio (Toy Story 3) och sedan middag pa en mexikansk restaurang. Vilket var mycket trevligt och gott :)

Ska forsoka lagga upp nagra bilder sa smaningom ocksa. Men det far bli nagon gang da jag inte ar sa trott.
Time for the bed!  


RSS 2.0